Un dels objectius de l’ACNA és divulgar els riscos associats a la neu i, per això, hem fet un esforç important en formació mitjançant els nostres cursos en seguretat en terreny d’allaus STA. A més a més, aquesta temporada 20/21 hem llançat una nova proposta en col·laboració amb Lauegi, CENMA i ICGC.

Es tracta de la implementació d’una pestanya a la web de acna.cat dedicada als accidents per allau, on es localitza el que ha passat en un mapa i, a més, s’afegeixen dades addicionals en una taula adjunta.

Per dur a terme aquest projecte col·laboren tots els membres de la Comissió d’Accidents de l’ACNA i entitats com Lauegi a la Val d’Aran, CENMA a Andorra i l’ICGC a Catalunya. Estem en contacte permanent amb tots ells per poder actualitzar les dades que rebem i posar-les a disposició en aquesta nova pestanya.

Necessitem, però, la col·laboració de tots i totes els que sortiu a la muntanya a l’hivern. Si veieu una allau o us hi veieu implicats, podeu fer-nos arribar un informe a través del formulari que trobareu a la mateixa pestanya.

També podeu compartir les vostres experiències a través de les xarxes socials, etiquetant-nos a facebook, twitter o instagram @infoacna i en el cas d’allaus amb els hastag #accidentealud i #accidentallau. Entre tots podrem aconseguir un major coneixement d’aquest tipus d’incidents/accidents i utilitzar-los per formació i divulgació.

Us deixem un petit vídeo on Jordi Gavaldà, membre de la comissió, explica una mica el projecte.

Esperem les vostres notícies !!

 

Data: 19 gen. 2021

Autor:

Categories: Accidents, Divulgació

CompartirDeixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *