A grans trets aquesta temporada ( respecte al comportament climàtic al Pirineu)ha tingut dues parts ben diferenciades: una primera part freda i nivosa, entre desembre i gener, i una segona part càlida i més seca entre febrer i maig, tot i un repunt de les nevades al final. Els confinaments decretats per la covid han fet que l’activitat hivernal es veiés reduïda durant gran part de la temporada. Tanmateix, el nombre d’accidents registrats ha estat superior a la mitjana per temporada.

La majoria d’accidents van tenir lloc durant la primera quinzena de gener (5 accidents entre el 31/12 i el 03/01 i 5 accidents més entre el 08/01 i el 16/01), coincidint amb les vacances de Nadal i les primeres nevades importants de la temporada. Tot i això, el primer accident registrat, molt prematur, és del dia 13 d’octubre, just després de la primera nevada.

S’ha produït dos accidents amb víctimes mortals. El primer, amb dues víctimes mortals, es produeix a la carretera de San Isidro, a la serralada Cantàbrica, d’origen natural. El segon, una allau accidental d’un esquiador de muntanya dins del domini esquiable de Luz Ardiden, estant l’estació tancada.

La majoria d’accidents s’han produït als Pirineus, i només un, el de la carretera de San Isidro, ha estat registrat a la serralada Cantábrica.

A continuació oferim algunes dades provisionals amb un total de 24 accidents per allau registrats:

  • 35 persones arrossegades
  • 3 persones mortes
  • 11 persones ferides

 

El balanç definitiu sortirà publicat a la revista el proper més de novembre.

Molt bon estiu a tots i totes!

Comissió d’accidents de l’ACNA

Foto : 26/01/2021, Montmalús CENMA

 

Data: 26 maig 2021

Autor:

Categories: Accidents

CompartirDeixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *