El passat 24 i 25 de novembre part dels professors ACNA van tenir l’oportunitat de formar-se en un curs de primers auxilis centrat a l’atenció de persones enterrades en allaus, impartit per Mountain Medicine, de la mà d’Íñigo Soteras i Enric Subirats.

Íñigo Soteras: Responsable de l’Àrea de Salut de la FEDME. És llicenciat en medicina i cirurgia, especialista en medicina de família i comunitària, doctor en medicina i director de la Càtedra de Medicina del Medi Natural de la Universitat de Girona.

Enric Subirats: Facultatiu especialista en Medicina i Cirurgia. Especialista en medicina interna. Creador de la Càtedra de Medicina de Muntanya i del Medi Natural i Simulació Clínica de la Universitat de Girona.

El primer dia de curs, es va realitzar la part més teòrica del curs tractant en profunditat temes com les causes de mort per allau, valoració inicial, hipotèrmia…

I tallers com:

▪ RCP en allau
▪ Mobilització al terreny
▪ “Burrito” d’hipotèrmia

El segon dia es va començar amb una petita sessió d’aula tractant el contingut de la farmaciola i a continuació es van realitzar els casos pràctics en terreny nevat, al sector d’Orri, on cadascun dels 2 grups va haver de resoldre un cas de la millor manera possible.

Després es va fer una posta en comú analitzant els casos i les decisions preses així com les alternatives possibles. En aquest entorn (neu, muntanya i allaus) es poden prendre diverses decisions possibles i no hi ha només una manera de procedir com podria ser en entorns controlats (hospitals, entorns urbans, etc).

Els professors ACNA es van emportar nombrosos coneixements així com la renovació o adquisició del Diploma de SVB+DEA de l’European Resuscitation Council ja que a més es va fer un repàs teòric i pràctic de les maniobres de RCP.

És important tenir aquests coneixements i, en el cas dels profes ACNA, saber traslladar uns bons i actualitzats coneixements i consells als seus alumnes als cursos de Seguretat en Terreny d’Allaus.

Esperem poder comptar amb un curs similar la propera temporada.

Gràcies a tots i totes les participants per la seva motivació i implicació i als professors per respondre a les nombroses preguntes i supòsits que es van plantejar amb tanta dedicació.

Foto principal: Montse Bacardit
Galeria: Maite Pérez

Data: 29 nov. 2022

Autor:

Categories: Activitats, Formació

CompartirDeixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *