Foto: Ekain Alvarez

Base de dades d’accidents d’allaus

Un dels objectius principals de l’ACNA és la reducció dels accidents per allaus als Pirineus i altres massissos de l’estat espanyol. Per a tal finalitat, és necessari conèixer la casuística i, per tant, disposar d’una base de dades d’accidents que aglutini la informació a nivell de massissos i doni una visió de conjunt per serralades. L’objectiu de la base de dades ha de ser saber on, quan i com es produeixen els accidents per tal de poder abordar les estratègies de reducció/mitigació.

Alguns organismes ja realitzen aquesta tasca i s’hi treballarà coordinadament per tal de mostrar una informació unificada i coherent. En aquesta pàgina, per tant, anirem incorporant tots els accidents de què tinguem constància, ja sigui a través del formulari d’aquesta web o d’informació que ens arribi a través d’altres organismes i fonts. Us invitem a col·laborar-hi en cas que us veieu sorpresos/es o tingueu constància d’un accident d’allau. Explica’ns la teva experiència.

Localització dels accidents registrats.Reportar un accident

Si t’has vist involucrat en un accident, o te n’has assabentat, comparteix la teva experiència amb nosaltres.

​​Procura especificar i als comentaris posar dades com:

  • Condicions meteorològiques i nivològiques del dia de l’accident
  • Tipus i mida de l’allau
  • Nombre de persones involucrades
  • Si tens fotos o vídeos
  • I altra informació que consideris rellevant

La informació que introdueixis en aquest formulari anirà a la base de dades de l’ACNA així com a la de l’ICGC (Catalunya), el CENMA (Andorra) i el CLA (Val d’Aran). Les dades de contacte es tractaran amb confidencialitat i només amb la finalitat de contactar amb els/les implicats/des pel registre i estudi posterior de les dades.

Enllaç a la pàgina d’accidents de l’ICGC