El dissabte 6 de novembre, coincidint amb l’Assemblea ACNA, us hem preparat una activitat molt interessant: Itinerari per conèixer l’accident de l’allau de Paderna (1991) i l’allau que va destruir l’antic Hospital de Benasc (1826): claus històriques, condicions nivològiques i informació aportada pels anells dels arbres.

Es tracta d’un itinerari d’uns 4 km de recorregut i 300 metres de desnivell per conèixer sobre el terreny dues de les allaus més tràgiques que han ocorregut a la vall de Benasc: l’allau de Paderna que l’any 1991 va acabar amb la vida de 9 dels 93 oficials de la Companyia d’Escaladors i Esquiadors del Regiment Valladolid 65 i l’allau de l’antic Hospital de Benasc en què van morir 5 dones la nit de Reis de 1826.

Visitarem la zona, coneixerem les seves característiques climàtiques i ens passejarem per les zones d’allaus on, encara avui, els senyals registrats en els anells dels arbres ens ajuden a reconstruir aquestes i altres allaus del passat. Finalment, contrastarem les zones on es van produir els accidents amb la recentment publicada cartografia ATES del massís de l’Aneto.

Descobrirem la ruta de la mà de Georgina Arnó (geòloga), Elena Muntán (dendrocronòloga), Miquel Soro (geògraf), Marco Lobera (climatòleg), Montse Bacardit (biòloga nivòloga).

És una activitat gratuïta però requereix inscripció prèvia ja que les places són limitades, podeu apuntar-vos en aquest formulari.

L’hora de sortida serà 9.30 des de Vado de l’Hospital (veure mapa) i durarà fins a les 14:30 aprox

 

Data: 13 oct. 2021

Autor:

Categories: Activitats, Divulgació

CompartirDeixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *