El passat dissabte 26 de novembre s’ha realitzat la Jornada presencial de professors i professores ACNA a la Val d’Aran, després de dues temporades sense poder-la convocar degut a la pandèmia.
L’objectiu de la trobada anual és reunir tot el professorat actiu durant la temporada en curs i fer reciclatges, comunicar novetats en material formatiu o altres consideracions que analitza la comissió de formació, alhora que es pretén establir lligams personals i laborals entre tot l’equip de professionals.
La jornada d’enguany ha comptat amb 21 participants i ha constat de tres tallers pràctics que s’han pogut realitzar amb bones condicions de neu al sector del Port de la Bonaigua gràcies a les darreres nevades que han caigut a la Val d’Aran.
Inicialment s’han plantejat dos tallers paral·lels, on cada professional ha escollit la temàtica segons les seves motivacions o necessitats:
1) Cerca amb Recco: de la mà del company pister de l’estació de Peyragudes, Yohan Pericat, expert en l’ús d’aquest dispositiu en rescats en allaus. Especialment usat en situacions en què les persones enterrades no porten DVA.

2) Nivologia: l’objectiu del taller era unificar criteris, continguts i metodologia en cada nivell formatiu en matèria de neu, a càrrec de la Montse Bacardit i la Maria Farré.

A continuació ens hem agrupat totes les assistents i el Pau Gómez ens ha preparat un taller de micro bandes de cerca, una tècnica de rescat avançat aplicada en escenaris d’allau complexos. Ha inclòs un refresc de la tècnica i una pràctica per grups amb tres escenaris d’allau en què la resolució individual ha resultat molt didàctica.

La jornada ha finalitzat amb un dinar plegats a Salardú.

Un dia molt profitós i ben valorat per tothom!

Foto principal: Montse Bacardit

Galeria: Maite Pérez

Data: 29 nov. 2022

Autor:

Categories: Activitats, Formació

CompartirDeixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *