El passat cap de setmana, del 3 al 5 de Novembre de 2023, van tenir lloc a Canfranc Estació les Jornades ACNA, de caràcter anual.

Aprofitant l’Assemblea General de l’associació, es van realitzar una sèrie d’activitats relacionades amb el món de la neu i les allaus a l’entorn de Canfranc i a la sala polivalent de les escoles.

El divendres es va realitzar l’obertura de les Jornades amb la presència de l’alcalde de Canfranc, Fernando Sánchez i es va donar pas a la projecció de cinema a càrrec del Festival Banff, on vam poder visionar 2 curtmetratges documentals:

Doo Sar: els alpinistes Andrzej Bargiel i Jędrek Baranowski deambulen per Karakorum per a crear història. Aquesta pel·lícula és un viatge ple de passió i amor per l’esquí de muntanya comptat per dos amics, que afronten el repte de pujar i baixar una de les muntanyes més belles de 6.000 m, el Laila Peak.

I després To the Hills & Back: se submergeix en els cors i les ments d’aquells que s’han enfrontat a la fúria de la muntanya de primera mà. En una cabana remota, un guia de muntanya veterà i la seva filla reflexionen sobre una vida a les muntanyes. Molt emotiva.

Per acabar l’esdeveniment va haver-hi un pica pica a càrrec de l’organització on tothom va poder prendre alguna cosa mentre comentava la sessió. Més de 45 persones van poder gaudir de les pel·lícules.
El dissabte, degut a la meteo prevista (i complerta) vam començar el matí amb una xerrada en la mateixa sala polivalent a càrrec de Santi Fábregas molt interessant i exhaustiva sobre tots els sistemes de protecció utilitzats en la zona de l’estació, us podem passar la presentació a totes les persones interessades si ens la demaneu a acna@acna.cat.

Després de la xerrada i desafiant la pluja, els participants van poder recórrer i visitar in situ part de les estructures de defensa estudiades. Prop de 35 persones van poder realitzar aquesta activitat, la qual cosa, donada la meteo va ser tot un èxit.

A la tarda es va celebrar l’Assemblea General de socis i sòcies ACNA, un esdeveniment anual on s’aproven els comptes i pressupostos i en aquest cas tocava renovar part de la junta directiva.

Per a finalitzar aquestes jornades, el diumenge, i amb una condicions meteorlògiques millors, 30 valents van decidir gaudir d’un matí refrescant coneixements de rescat, posant a prova els seus DVAs i preparant la temporada que ja tenim damunt.
Es van realitzar els tallers habituals de les jornades de rescat però adaptats a l’absència de neu. L’exercici va finalitzar amb un pica pica per a tots i la realització d’un escenari complet d’allau. A tots els participants se’ls va lliurar una carpeta amb les làmines en A3 a color dels protocols de rescat bàsic i avançat de la metodologia Mountainsafety.info.

Agraïm als participants la seva actitud i assistència, al professorat i col·laboradors pel seu treball i especialment a l’ Ajuntament de Canfranc per haver fet possible la celebració d’aquestes jornades gràcies al seu suport logístic i econòmic.
Ara, a gaudir amb seguretat de la nova temporada!!

Data: 9 nov. 2023

Autor:

Categories: Divulgació, Formació

CompartirDeixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *