Si comencem parlant de risc i perill, hauríem de tenir clara la diferència de les dues paraules…i moltes vegades no sembla estar clarament definida a la nostra ment.

El PERILL no depèn de nosaltres sinó de les condicions de la muntanya. Mentre que aquesta seria l’equació acceptada per parlar de RISC aplicat a les allaus:

Per tant, hauríem de tenir en compte les variables que l’afecten directament com són el perill, l’exposició i la vulnerabilitat.  El perill d’allaus és funció de la probabilitat de desencadenament i de les seves conseqüències, o sigui, de la mida de les allaus esperades.

Segons l’equació, si decidim entrar en terreny d’allaus, decidim exposar-nos, i per tant sempre hi ha un cert nivell de risc, ja que no hi ha res de 100% segur. Però tal com ens recorda el savi proverbi canadenc “Si la neu és el problema, el terreny és la solució“, la clau és triar el terreny adequat a les condicions de la neu per evitar el perill d’allaus existent.

La clau per reduir la vulnerabilitat és disposar del material de seguretat, tenir habilitats esquiant i rescatant.

A més, comptem amb eines que ens permeten planificar les nostres sortides i intentar així mitigar en part aquest risc, un exemple d’això és l’avaluador que aviat us explicarem el seu ús en un vídeo i que podeu adquirir a la botiga on line.

Data: 25 des. 2021

Autor:

Categories: Divulgació

CompartirDeixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *