La gira del Banff World Tour 2023 als Pirineus, festival de cinema de muntanya de referència mundial,  amb les seves tres seus (Jaca, Benasc i Vielha) ha finalitzat amb èxit en totes les convocatòries, amb una diversitat de temàtiques en projeccions audiovisuals molt completa. Com ja sabeu, des d’ACNA hem col·laborat amb les dues xerrades de conscienciació sobre les allaus en l’Avalanche Awareness Night de Jaca (de la mà de

Rocío Hurtado) i Vielha (de la mà de Montse Bacardit), amb 300 i 120 assistents, respectivament.

                             

Xerrada de Rocío Hurtado a Jaca                                                                       Xerrada de Montse Bacardit a Vielha

D’aquestes dues sessions, volem fer especial menció a la nova pel·lícula de la productora canadenca Sherpas Cinema: To the Hills and Back ( més avall en teniu la sinopsi) ja que la temàtica ens concerneix. Ja us informarem quan estigui accessible en alguna plataforma d’abast públic.

Alhora, també hem participat en les activitats paral·leles del Banff, oferint tallers pràctics de rescat en allaus en cadascuna de les seus. En la sessió de Jaca, el dissabte 4 de març es van realitzar a l’entorn de l’estació de Candanchú i el 18 de març a l’entorn de l’estació Aramon Cerler. La pràctica de l’Aran programada per l’1 d’abril es va haver de suspendre per manca de condicions de neu.

                               

Tallers de rescat a l’entorn de Candanchú (esquerra) i Cerler (dreta)

 

*TO THE HILLS & BACK. | 45 min | Canadà | 2022

En una remota cabana, un guia de muntanya veterà i la seva filla reflexionen sobre tota una vida a les muntanyes. La torxa s’està passant dins del llegat familiar de guies i parlen de la història dels quals han vingut i dels que se’n han anat, alguns massa aviat. Se succeeixen les històries, des dels primers pioners fins als entusiastes d’avui dia, i escoltem diversos personatges, inclosos aquells als quals la vida els ha destrossat.

Valorem molt positivament aquesta col·laboració amb el festival del Banff i esperem que poguem seguir plegats aquest camí en les properes edicions.

Data: 8 abr. 2023

Autor:

Categories: Activitats, Divulgació, Formació

CompartirDeixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *