Des de la junta editorial de Neu i Allaus, redactem aquest document per aclarir i homogeneïtzar l’estil i la forma alhora de presentar els articles en els pròxims anys. Us animem a aportar continguts, idees o tot allò que us sembli oportú per millorar en el futur el contingut de la revista. Per a qualsevol cosa, escriviu-nos al correu revista@acna.cat.

SECCIONS DE LA REVISTA I EXTENSIÓ DELS ARXIUS

Ciència: articles relacionats amb la neu, el gel, la meteorologia, el clima, etc. Ciècies vinculades amb la neu i les allaus, directament o de manera tangencial. Extensió màxima: 3000 paraules.

Accidents:

-Articles d’accidents per allau: experiències, anàlisi i reflexions. Extensió màxima: 4000 paraules.

-Estadística anual

Viatges: articles de viatges d’esquí que parlin de l’experiència viscuda des del punt de vista de la neu i les allaus (ondicions, terreny, BPA’s, etc). Extensió màxima: 3000 paraules.

Ressenyes: ressenyes d’esquí de muntanya o alpinisme al Pirineu (o altres zones) amb informació de terreny d’allaus. Les ressenyes han d’incloure obligatòriament la següent informació: punt inici/final, desnivell, dificultat, horari, orientació i tipus de terreny. Opcional: zones d’allaus mès freqüents. També serà necessàries fotografies i un mapa topogràfic amb el recorregut indicat. Extensió màxima: 1000 palabaras

Internacional: articles sobre congressos, traduccions d’articles, anàlisi de com es treballa en altres llocs a nivell de predicció, divulgació, formació, etc. Extensió màxima: 3000 paraules.

Divulgació:

-Resum de centres de predicció. Extensió màxima: 800 paraules.

-Notícies ACNA. Extensió màxima: 2000 paraules.

Material: articles sobre material relacionat amb la neu i les allaus. DVA’s, airbag, material de rescat en general, etc. Extensió màxima: 2000 paraules.

ACNA kids: articles de neu i allaus oe ¡e nens (ex. experiments). Extensió màxima: 1000 paraules.

Entrevistes: intentarem que sigui una secció fixa. Extensió màxima: 3000 paraules.

FOTOGRAFIES

La idea és publicar un quadernet amb les fotos que tinguem a l’Instagram. Les fotos s’han de presentar en format jpg o tiff amb qualitat recomanada de 300 dpi (mínim 240).

DATA LÍMIT PER ENVIAR ELS ARTICLES: 30 de MAIG de 2020.

Data: 24 març 2020

Autor:

Categories: Divulgació

CompartirDeixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *