Contacto

Jordi Gavaldà


Geòleg i especialista en nivologia amb més de 25 anys d’experiència en formació de neu, allaus i seguretat. Actual responsable del Centre de Predicció d’Allaus del Conselh Generau d’Aran i soci fundador de ACNA.

Àmbit geogràfic

Habilitat per impartir

Habilitats


Predicció local i regional d’allaus, cartografia i avaluació del risc d’allaus a l’ àmbit del Pirineu Català i especialment a la Val d’Aran.

Més de 25 anys d’ experiència en formació: ACNA, Conselh Generau d’Aran, Guies Interpretadors del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, ACEM.

Membre del Grup de Rescat en Muntanya dels Pompièrs d’Aran especialitzat en rescat en allaus.

 

Experiència


Des del 1989, dedicat a l’estudi de la neu i les allaus a la Val d’Aran, realitzant diferents tasques com ara la predicció local i regional d’allaus, cartografia, estudis de risc, i formació. Actual responsable del Centre de Predicció de Lauegi del Conselh Generau d’Aran.

Geòleg-Nivòleg consultor des del 2012. Treballs d’assessoria internacional en predicció i control d’allaus per a Mountain Safety / Codelco (Xile), 2014. Des del 2015 col·laboro en tasques de predicció d’allaus per a algunes carreteres de l’Aragó (DGA y Ministerio de Fomento).

Activitat Docent:

  • Professor de l’ACNA de cursos de nivell 1, 2 i rescat en allaus.
  • Professor i responsable de cursos de Seguretat en Allaus (nivells 1 i 2) del Conselh Generau d’Aran des del 2004.
  • Professor de nivologia i meteorologia per a l’ACEM (Associació Catalana d’Estacions de Muntanya) des de l’any 1994.
  • Professor de meteorologia, nivologia i medi ambient a l’ETEVA (Escola de Tècnics Esportius de la Val d’Aran).
  • Professor de meteorologia i nivologia dels cursos de guia interpretador del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici des de l’any 1993.
  • Professor de nivologia i seguretat als cursos d’àrbitre d’esquí de muntanya i traçador d’esquí de muntanya organitzats per la FEDME.

 

Educació


1980-1985 Llicenciat en Geologia per la Universitat Autònoma de Barcelona.

2012 Curs d’Hidrogeologia de la neu, 11-15 de març de 2012. Organitzat por S. Fasnnacht, Colorado State University, i J. I.López Moreno, Instituto Pirenaico de Ecología, CSIC.

2016 Curs ProAvi 1 d’AIARE (American Institute for Avalanche Research and Education . 80 hores. Certificat per Snow Geek.

2012 Traçador i àrbitre d’Esquí de muntanya (FEDME)