Pere Oller
Contacto

Pere Oller


Més de 25 anys treballant en el món de la neu i les allaus en diversos àmbits, entre els quals la formació. Monitor i àrbitre d’esquí de muntanya i soci fundador de l’ACNA. Geòleg i Màster en Riscos Geològics. Director de GeoNeu Risk, consultoria de riscos geològics.

Àmbit geogràfic

Habilitat per impartir

Habilitats


Nivòleg en tasques de predicció local del perill d’allaus per a carreteres i curses d’esquí de muntanya

Formació en neu, allaus i seguretat

Esquí de muntanya i alpinisme

Experiència


Des de 1991 fins present, treballant en el món de la neu i les allaus en diversos àmbits, principalment en la cartografia, predicció regional i local, i estudis tècnics d’allaus al Servei Geològic de Catalunya, Institut Cartogràfic de Catalunya, Institut Geològic de Catalunya, Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya, i actualment a la consultoria de riscos geològics GeoNeu Risk.

Des de 1991 fins present, participació en nombroses activitats formatives sobre coneixement del risc d’allaus en activitats de muntanya tant per a tècnics com per a aficionats, a través de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya (ECAM), Escuela Española de Alta Montaña (EEAM), Centre Excursionista de Catalunya (CEC), Club Excursionista de Gràcia (CEG), Associació per al Coneixement de la Neu i les Allaus (ACNA) i GeoNeu Risk (GNR).

Des de 1998 fins present, responsable de la seguretat per allaus als itineraris del Ralli d’Esquí de Muntanya del Centre Excursionista de Catalunya, dins del marc de la Copa Catalana d’Esquí de Muntanya (FEEC). En ocasions també de la Copa Basca i Espanyola d’Esquí de Muntanya, i World Cup en l’edició 2017.

Activitat alpinística diversa realitzada a Pirineus, Alps i Himàlaia.

Educació


1991: Llicenciatura en Ciències Geològiques. Universitat de Barcelona.

1992: III Curs d’Observadors de Dades Nivològiques i d’Allaus. Servei Geològic de Catalunya – Universitat de Barcelona.

1997: Títol de Control-Traçador i Àrbitre de Curses d’Esquí de Muntanya.

1999: Membre de l’Escola Espanyola d’Alta Muntanya de la FEDME i de l’Escola Catalana d’Alta Muntanya de la FEEC.

2000: Allaus. UEE. Pole Grenoblois d’Etudes et de Recherche pour la Prévention des Risques Naturels. Salardú, Val d’Aran.

2004: Títol de Monitor-Iniciador d’esquí de muntanya de la FEEC.

2005: Nivologia i control d’allaus per a l’obtenció de la “Cartilla individual de manejo de explosivos”. ACEM. Val d’Aran.

2012: Màster Universitari en Geologia. Especialitat Riscos Geològics. Universitat de Barcelona – Universitat Autònoma de Barcelona.

2017: Inscrit al Registre Oficial de Professionals de l’Esport de Catalunya, com a Monitor Esportiu d’Esquí de Muntanya (z2).