Aquest passat cap de setmana 9 i 10 de març es va celebrar a la vall de Tena la III Trobada de Dones Alpinistes FEM300, amb l’objectiu de realitzar ascensions hivernals a muntanyes de 3000 metres en les diverses disciplines (splitboard, esquí de muntanya, raquetes i alpinisme) i també crear un espai de formació i superació dedicat a aquestes dones vingudes de tot l’estat.

En aquesta ocasió, des d’ACNA vam voler participar i realitzar amb elles una jornada de rescat a mig camí entre la divulgació i la formació, i reforçar d’aquesta manera el compromís de l’associació per augmentar la participació, visibilització i lideratge de les dones en les activitats hivernals.

En un cap de setmana on la predicció meteorològica ens portava nevades moderades i possibles alteracions en la mobilitat, vam aconseguir dur a terme una jornada molt enriquidora per a totes envoltades de neu nova.

Vam realitzar 2 grups, un per a practicar un escenari complet d’allaus, incloent-hi cerca de senyal, aproximativa, i cerca fina i un altre grup per a practicar sondeig i paleig en diverses cintes transportadores simultànies.

Es tracta d’una activitat divulgativa dins del programa d’ACNA per al foment de la participació i formació femenina que esperem poder repetir amb aquest o altres col·lectius en els pròxims anys.

 

Data: 14 març 2024

Autor:

Categories: Activitats, Divulgació

CompartirDeixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *