El passat cap de setmana, de l’1 al 3 de març,  es va celebrar a Salardú una trobada de la mà de Ternua en el qual ACNA ha pogut participar activament de diverses maneres.

Es va tractar d’una trobada on pels matins va haver-hi cursos de diferents disciplines com alpinisme, freeride, esquí de muntanya i també raquetes i rescat en allaus amb prop de 90 inscrits en total.

De la mà de Montse Bacardit, 6 alumnes van gaudir i van aprendre en una jornada no massa assolellada, però ideal per a posar en pràctica els protocols de rescat de Mountain Safety.

A les tardes, en el poliesportiu, va haver-hi una sèrie de ponències i xerrades de la mà de Ternua Friends com Miriam Marco, Sebas Álvaro, Oriol Baró, Bru Busom o Carlos Llerandi.

El divendres dia 1, a més, es  va realitzar també un taller de rescat infantil per als alumnes de 6è de primària de l’escola de Salardú on 26 nens i nenes van prendre contacte, van practicar i es van divertir amb els exercicis de cerca amb DVA, paleig i sondeig que se’ls van proposar per part d’ACNA.

Així mateix, es va realitzar una fira dins del recinte amb la presència de Ternua i Lorpen, Scarpa, Husta Skis, Mammut i, per descomptat, ACNA.

En quant a la part més lúdica, va haver-hi música a càrrec d’un DJ i un “asado” popular la nit del dissabte, just abans que comencés a nevar copiosament.  El diumenge ens vam despertar amb 25cm de neu nova, la qual cosa va impedir el desenvolupament d’alguns cursos però altres es van desenvolupar sense problemes. Esperem que per a l’any vinent tinguem més sort amb la meteo.

Per part d’ACNA valorem positivament la participació en aquesta mena d’esdeveniments que ens ajuden a continuar amb la nostra tasca de divulgació dels riscos associats a la muntanya  hivernal, la neu i les allaus.

A més, en el cas de Ternua, és una marca amb la qual hem col·laborat les últimes temporades i ens dóna suport en diversos projectes com el concurs de fotos, l’equipament del professorat amb roba Ternua, etc.

Data: 14 març 2024

Autor:

Categories: Activitats

CompartirDeixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *