A l’entrada d’avui comptem amb la col·laboració de Borja Reial Sánchez de l’Espai Nòrdic de Pineta, a qui hem preguntat sobre la gestió del risc d’allaus a l’estació d’esquí nòrdic situada a la Vall de Pineta, al Pirineu Aragonès.

¿Com avalueu el perill d’allaus i gestioneu el risc a l’estació?

A l’Espai Nòrdic de Pineta no tenim cap zona del circuit exposada a les allaus, però tota l’àrea perifèric si que es veu afectada. Algunes allaus poden arribar a prop. A nivell d’estació utilitzem el butlletí nivològic d’AEMET com a referència i setmanalment realitzem un tall a l’entorn de l’estació per comprovar d’una forma més fefaent l’estabilitat del mantell.

Heu viscut algun succés rellevant en aquest aspecte?

Ja portem dos anys que no tenim episodis d’aquest tipus a l’Espai Nòrdic de Pineta. En anys anteriors, ens havia arribat algun aerosol provinent de la zona del Parc Nacional d’Ordesa i Mont Perdut però sense afecció a persones. Quan preveiem que els entorns de l’estació poden veure’s afectats, tanquem.

Com creus que afectarà la pandèmia a l’activitat d’aquest any? (al marge de les restriccions)

Crec que els espais nòrdics som una alternativa per a la pràctica esportiva de forma segura, ja que no disposem de remuntadors ni llocs en els quals tinguem aglomeracions.

Què opines sobre la formació en seguretat en terreny d’allaus per als usuaris de la vostra estació i similars?

La nostra opinió sobre aquest tema és clara. La formació és fonamental per a qualsevol persona que es mou en terreny hivernal, ja sigui a pista o fora pistes.

Data: 4 gen. 2021

Autor:

Categories: Divulgació

CompartirDeixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *